News

NVIDIA Scanner – Overclock printr-un singur click

NVIDIA a dezvăluit un nou software săptămâna aceasta într-un API pentru plăcile grafice NVIDIA Scanner. Cu ajutorul acestuia, utilizatorii au posibilitatea de a-și face overclock automat și usor la plăcile video. Întâi software-ul analizează configurația PC-ului, apoi efectuează overclockarea printr-un singur click. Însă NVIDIA Scanner nu este o aplicație, ci un API.

Acest software va fi implementat într-un număr de aplicații descărcabile pentru computerele care utilizează plăci video și va fi disponibil încă de pe 20 septembrie, aceeași perioadă în care plăcile din seria RTX 20 sunt lansate. Acest lucru ar trebui să ducă la unele teste interesante de primă clasă pentru jucători încă din prima zi.

În mod normal, plăcile video sunt făcute să funcționeze în cadrul anumitor parametri, întotdeauna sub performanța de care sunt deplin capabile. Acest lucru se face pentru a se asigura că hardware-ul nu se supraîncălzește și strică – este o precauție de siguranță. Cu  NVIDIA Scanner, utilizatorii vor putea să-și împingă plăcile video peste limite.

Odată ce NVIDIA Scanner este implementat în software-ul de overclocking și software-ul GPU-tweaking, utilizatorii vor putea apăsa un buton TEST pentru a începe procesul de overclockare. Procesul complet durează aproximativ 20 de minute.

Ne vom aștepta ca orice producător de plăci video să aibă un card RTX-20 pentru a avea acest API încorporat și disponibil de utilizare. Placile grafice GeForce RTX 2080 si RTX 2080 Ti vor fi lansate pe 20 septembrie 2018. Spune ce părere ai despre acest soft în comentarii.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close